Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ


  


Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά (κεμπάπ)

Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά (κεμπάπ)

  • Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς από μπούτι αρνίσιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πράσινο Tabasco
  • 2 κουταλιές της σούπας κύμινο
  • 1 φρέσκια ντομάτα, (χωρίς φλούδες και σπόρους), λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα (ή τριμμένη φρυγανιά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το λάδι, το Tabasco, το κύμινο, την ντομάτα, το αυγό, τη γαλέτα και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  2. Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά τα περνάτε σε καλαμάκια (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου