Κεμπάπ κοτόπουλου
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια στο τριμμένα στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καγιέν ή καυτερή πάπρικα [*]
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
- 2 κοφτές κ.σ. ανάμικτα μπαχαρικά [μπαχάρι, πάπρικα, κόλιανδρο, κανέλα και γαρύφαλλο]
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Σάλτσα για να συνοδεύσετε τα κεμπάπ αρεσκείας σας [δείτε συνταγές εδώ
Εκτέλεση συνταγής
- Ζητήστε από το χασάπη σας να “περάσει” το κιμά κοτόπουλου μόνο 1 φορά από το μηχάνημα κοπής.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά κοτόπουλου, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ζυμώνοντας το κιμά για 2 λ τουλάχιστον, βρέχοντας τα χέρια σας ανά διαστήματα, για να ενσωματωθούν καλά οι γεύσεις.
- Χτυπάτε καλά σε μπολάκι τα ασπράδια, τα προσθέτετε στο μείγμα του κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 ακόμα λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα περίπου.
- Ένα τέταρτο πριν βγάλετε το μείγμα κεμπάπ από το ψυγείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί.
- Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ, κατά προτίμηση γύρω σε ξύλο από σουβλάκι για να “σταθεί το σχήμα του, ή και σκέτα, τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 15-20 λ, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανά δέκα λ να τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές.
- Συνοδεύετε τα κεμπάπ κοτόπουλου με σάλτσα επιλογής σας [συνταγές για σάλτσες εδώ], πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα.
[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα πόσο καυτερά και πικάντικα προτιμάτε τα κεμπάπ σας. Ανάλογα θα διαλέξετε και μια από τις σάλτσες που σας προτείνουμε. Αν τα κάνετε καυτερά, προτιμήστε μια πιο δροσερή σάλτσα ή για ελαφρύτερα κεμπάπ, προτιμήστε με πιο πικάντικη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου