Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

Εύκολα κρουασάν σοκολάτας
 ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
200 γρ. τυρί κρέμα
230 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. πραλίνα
150 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο
Λίγο γάλα
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, μέχρι να ξεκουραστεί η ζυμη. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας μας. Ανοίγουμε τη ζυμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε τριγωνάκια, σαν πίτσα. Σπάμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με την πραλίνα. Στη βάση από κάθε τριγωνάκι βάζουμε μια κοφτή κουταλιά από τη γέμιση. Τυλίγουμε τα κρουασάν, τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου