Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΗΡΑ

ΒΟΥΤΥΡΟ  ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ 
ΥΛΙΚΑ [ για 15 φετες ]
250 γραμμαρια βουτυρο αναλατο μαλακωμενο.
120 γραμμαρια τυρι ροκφορ η άλλο μπλε τυρι όπως κορκοντζολακ.λ.π.
1κουταλακι του γλυκου μαυρο πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε όλα τα υλικα στο μπλεντερ και χτυπαμε καλα να αναμιχθουν.
Στρωνουμε ένα μεγαλο κομματι αλουμινοχαρτο και τοποθετουμε πανω το μιγμα,και το τυλιγουμε ρολλο[καραμελα],και το βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει καμια ωρα περιπου.Για να σερβιρουμε ξετυλιγουμε το αλουμινοχαρτο και κοβουμε το ρολο σε λεπτες φετες,και το ξαναβαζουμε στο ψυγειο.Το βουτυρο αυτό συνοδευει αριστα ψητα κρεατα σχαρας  [ το βαζουμε πανω στη μεριδα να λιωνει σιγα-σιγα,] και επισης επανω σε φρυγανισμενο ψωμι σαν ορεκτικο.

BOYTYΡΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ 
Παραλλαγη της προηγουμενης συνταγης
Αντικαθιστουμε το ροκφορ με 100 γραμμαρια ελιες χωρις κουκουτσια η πολτο ελιας
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιες της σουπας θυμαρι
1 κουταλι του γλυκου αλατι/ ½ κουταλακι του γλυκου πιπερι

ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ 
ΥΛΙΚΑ [για 15 φετες ]
250 γραμμαριο βουτυρο
1 ματσακι φρεσκο κολιανδρο πολύ ψιλοκομμενο
½  πιπεριτσα κοκκινη καυτερη ,ψιλικομενη.
1 κουταλξ της σουπας χυμο λαιμ
2 κουταλια του γλυκου αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε όλα τα υλικα στο μπλεντερ και τα χτυπαμε  να αναμιχθουν καλα.
Μεταφερουμε το μιγμα σε ένα μεγαλο κοματι αλουμινοχαρτο το τυλιγουμε ρολο και το τοποθετουμε στο ψυγειο αρκετη ωρα μεχρι να σφιξει.
Σερβιρουμε μολις σφιξει ξετυλιγωντας το ρολο,και  κοβωντας το βουτυρο  σε ροδελες

 ΒΟΥΤΥΡΟ  ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ 
ΥΛΙΚΑ[ για 15 φετες]
250 γραμμαρια βουτυρο αναλατο μαλακο

½  φλυτζανι του τσαγιου μαιδανο ψιλοκομμενοB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου