Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ:                      
24 μεγάλα ολόκληρο μανιτάρια, (1 κιλο περιπου)
 2κ.σ.  νωπό βούτυρο, λιωμένο           
4 σκελίδες σκόρδο λιωμμενες
1/4 φλιτζάνιου κόκκινο κρασί
½  φλιτζάνι   παρμεζάνα  τριμμένη    
½  φλιτζάνι    κατσικίσιο τυρί                
1 κ.σ.φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο                
300γρ.λουκανικα γαλοπουλας η΄κοτοπουλου ψιλοκομμενα.  
1 μεγάλο αυγό      
αλάτι και φρέσκο  πιπέρι, για γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρουμε τα κοτσανακια των μανιταριων και ψιλοκοβουμε. Σε ένα μέτριο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις  2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε πολύ ελαφριά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσανακια των μανιτάριων με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι  να αρχίσει να βγαίνει από τα κοτσάνια το νερό τους. Περίπου 2 λεπτά.
Σβηνουμε με το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι  να εξατμιστεί όλο το νερό και η υφή του είναι λίγο σαν μια ψημένη ζύμη. Βγαζετε από τη φωτια και αφηνετε κατά μέρος να κρυώσει.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα λουκανικα ψιλοκομμενα,το φασκόμηλο, την παρμεζάνα,το κατσικίσιο τυρί και το αυγό  Προσθέστε και τα μαγειρεμενα κοτσανακια  και ανακατεύετε γρήγορα όλα τα υλικά μαζί.
Αλείφουμε κάθε μανιτάρι με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Με ένα κουταλι γεμιζουμε ένα –ένα ολλα τα μανιταρια με το μιγμα γέμισης και τα βαζουμε σε ένα ταψι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τριμμενη παρμεζάνα στην κορυφή του  κάθε μανιτάριου  η οποια όταν λιωσει  θα μας δωσει ωραια κρούστα.

Ψήνουμε  για περίπου 20 έως 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών σας. Πρέπει να ροδίσουν στην κορυφή και να ψηθούν. Βγάλτε και σερβίρετε ζεστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου