Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ


Τυροπιτακια,  spring rolls, πιροσκι κιμα,κ.λ.π. ,κεφτεδακια διαφορα,  τσιπς ριγανη σπιτικα,  τριγωνα σαντουιτς [τοστ] με ζαμπον και τυρι,

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ  [ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ]  ΔΙΣΚΟΣ 
700γραμμαρια γαριδες No 4 βρασμενες και καθαρισμενες, 50 θηκες για κρυα η ζεστα καναπεδακια η κράκερ
200 γραμμάρια γιαούρτι- 200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος χτυπημενη –2 κουταλιες της σουπας αρωματικα  [ ανηθο –μαιδανο]2 κουταλιες της σουπας καππαρη- 1 κουταλια της σουπας μουσδταρδα-ψιλοκομμενη κοκκινη πιπερια η αγκουρακι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ΄--Ανακατευουμε το γιαουρτι με την κρεμα τη μουσταρδα και τα αρωματικα.,και την καππαρη.Γεμιζουμε τις θηκες με την κρεμα και στολιζουμε με τις γαριδες τις πιπεριες και το αγκουρακι.

 ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ 
ΥΛΙΚΑ [ για 4 ατομα ]
200 γραμμαρια τυρι κρεμα φρεσκο. 16 φετες ψωμακια σρογγυλα
16 φετες καπνιστης γαλοπουλας. 1 κουταλια της σουπας μαιδανο ψιλοκομμενο,και λιγα φυλλαρακια για το στολισμα [ντεκορ ]
1 μικρο αγγουρι με τη φλουδα του κομμενο σε πολύ λεπτες φετες.
1 ντοματα σφιχτη κομμενη σε λεπτες φετες, Λιγο πιπερι μαυρο η κοκκινο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ ανακατευουμε το τυρι ,με το πιπερι και το μαιδανο.Αλειφουμε το τυρι πανω στα ψωμακια.Διπλωνουμε κάθε φετα γαλοπούλας στα 4 και τη βαζουμε πανω στα ψωμακια,πανω στο τυρι.Γαρνιρουμε από πανω με τις φετες αγγουριου και ντοματας,και στολιζουμε με τα φυλλαρακια μαιδανου.

 ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΝΤΙΠ
ΥΛΙΚΑ [για 6 ατομα ]
250 γραμμαρια ζαμπον από μπουτι κομμενο σε μικρα κυβακια
250 γραμμαρι ενταμ κομμενο κυβακια.  200 γραμμαρια μαγιονεζα
1 σκελιδα σκορδου λιωμενη,  1 κουταλια της σουπας μουσταρδα.
3 κοταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ—Κοβουμε σε ισομεγεθεις κυβους το τυρι και το ζαμπον.Με μια οδοντογλυφιδα καρφωνουμε ένα κυβο ζαμπον και ένα τυρι μαζι.Τα καρφωνουμε όλα και τα τοποθετουμε στο δισκο.ΝΤΙΠ—Σε ένα μπολ η σαλτσιερα αναμειγνυουμε τη μαγιονεζα,με το σκορδο ,τη μουσταρδα,και την κρεμα γαλακτος,και το τοποθετουμε στο κεντρο του δισκου.Συνοδευουμε με φετες χωριατικου ψωμιου.
 ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ 
ΥΛΙΚΑ / 250 γραμμαρια τυρι κρεμα,- αλατι,πιπερι,-60 γραμμαρια χοντροαλεσμενα φοθντουκια,-60 γραμμαρια αμυγδαλα,- 2 κουταλιες της σουπας σουσαμι,-- 2 κουταλιες της σουπας δυοσμο και μαιδανο—2 κουταλιες της σουπας μπραντυ,--
2 σκελιδες σκορδο,-- 60 γραμμαρια ροκφορ—2 κουταλιες της σουπας γραβιερα τριμμενη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε το τυρι σε 4 μερη.Χτυπαμε στο μπλεντερ το ¼ του τυριου με το ροκφορ.Πλαθουμε μικρα μπαλακια  και τα τυλιγουμε στα αμυγδαλα. Αφηνουμε στο ψυγειο ναπαγωσουν να σφιξουν.Χτυπαμε το άλλο τεταρτο του τυριουμε το μπραντυ και το αλατοπιπερο.Πλαθουμε μπαλακια και τα τυλιγουμε με φουντουκια.Βαζουμε στο ψυγειο.Χτυπαμε το επομενο τεταρτο με το σκορδο και το αλατοπιπερο,και τυλιγουμε στα αρωματικα χορτα.Τελος χτυπαμε και το τελευταιο μαζι με τη γραβιερα

και τυλιγουμε στο σουσαμι.Απλωνουμε τα μπαλακια στο δισκο και σερβιρουμε.
Μπαλιτσες τυριου με καρυδι/ Χτυπαμε στο μιξερ γύρω στα 350 γραμμαρια ανθοτυρο  η μανουρι με 2 κουταλιες γιαουρτι, 50 γραμμαρια κεφαλοτυρι,1 κουταλακι μουσταρδα,και λιγο πιπερι.Αφηνουμε το μειγμα λιγο στο ψυγειο να σφιξει,και στη συνεχεια πλαθουμε μπαλακια.Περναμε τα μπαλακια από 50 γραμμαρια χοντροτριμμενη καρυδοψιχα και σερβιρουμε στην πιατελα.Μπαλιτσες τυριου με σουσαμι.Χτυπαμε 300 γραμμαρια ανθοτυρο με λιγο πρασινο και κοκκινο πιπερι,1 κοταλακι του γλυκου ψιλοκομμενο κρεμμυδι,πιπερι καγιεν,και αλατι.Αφηνουμε το μειγμα στο ψυγειο και στη συνεχεια πλαθουμε μπαλακια ,τα περναμε από σουσαμι και σερβιρουμε.

   ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ  
Αγοραζοτμε από το σουπερ μαρκετ ψωμακια [ κρακερς ] και τυρακια με γεμιση μυρωδικκων και μπαχαρικων.Χρησιμοποιουμε επισης αλοιφες με τυρι σε διαφορες γευσεις ,[γαριδας,ντοματας ,ζαμπον,]κ.λ.π. και αλοιφουμε τα ψωμακια.Γαρνιρουμε με μπρικ η ψιλοκομμενο σολομο ,φυλαρακια από μαιδανο η ανιθο.

ΠΟΥΡΕΣ  ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ανακατεμενα με τονο και κρεμμυδι,λιγο λαδι και χυμο λεμονιου.Σερβιρεται πανω σε φρυγανισμενο ψωμι με ελιες,και θυμαρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου