Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Kέικ μήλου με καραμέλα σε 5 λεπτά

Kέικ μήλου με καραμέλα σε 5 λεπτά
Από πάνω μπορείτε να βάλετε όποια σάλτσα θέλετε. Μπορείτε να ρίξετε σοκολάτα ή την σάλτσα του αγαπημένου σας φρούτου. Πιστεύω όμως ότι η υγρή καραμέλα με λίγο αλατάκι του πάει μοναδικά!
Υλικά:
¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για μηλόπιτα (παρακάτω η συνταγή)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κουταλιά της σούπας πουρέ μήλου
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ξηρά συστατικά.
Κάνουμε ένα φρεάτιο στο κέντρο των ξηρών συστατικών, στη συνέχεια προσθέτουμε εκεί τα υγρά συστατικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν και δεν υπάρχουν σβώλοι.
Χύνουμε το μείγμα σε μία κούπα ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων. Η δική μου ήταν μια κούπα που χώραγε 400γρ. Θέλουμε αρκετό χώρο ελεύθερο προς τα πάνω για να μην χυθεί απ’ έξω το κέικ όταν θα φουσκώσει.
Βάζουμε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετούμε την κούπα από πάνω (αυτό για πιάσουμε τυχόν κομμάτια που θα πέσουν αν υπερχειλίσει το κέικ).
Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα σε υψηλή ισχύ.
Αφαιρούμε προσεκτικά το κέικ από τον φούρνο μικροκυμάτων, απλώνουμε από πάνω με σπιτική αλατισμένη σάλτσα καραμέλας (ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σάλτσα καραμέλας) και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου