Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μεσογειακή Σαλάτα Ζυμαρικών

Μεσογειακή Σαλάτα Ζυμαρικών (Πάστα Σάλατ)

Και όπως καλοκαιριάζει σιγά σιγά και η ανάγκη μας για ένα ελαφρύ γεύμα θα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Σήμερα σας έχω μια ελαφριά σαλάτα από πάστα και λαχανικά. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε...

Για την σαλάτα ζυμαρικών
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
1/2 φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 φλ. ντοματίνια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας κομμένες σε κύβους (κονσέρβα)
1/2 φλ. ελιές Καλαμών κομένες σε ροδέλες
1/2 φλ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κύβους ή ανθότυρο ή φέτα
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την βινεγκρέτ
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον ρεντέ
2 κ. σ. μηλόξυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Αδειάστε στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσετε τα ζυμαρικά. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις ψητές πιπεριές, τα ντοματίνια, τα κρεμυδάκια, τις ροδέλες από τις ελιές καλαμών, τις καρδιές αγκινάρας, το βασιλικό και την μοτσαρέλα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέψτε τα υλικά της βινιγκρέτ καλά. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ από πάνω από την σαλάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε στην γεύση και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απολαύστε την.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου