Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΡΟΤO ΚΕΪΚ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!(Mε γλασο)

ΚΑΡΟΤO ΚΕΪΚ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!(Mε γλασο)
YΛΙΚΑ
Για το κέικ:
•4 φλ. τριμμένο καρότο
•1 φλ. σταφίδα ξανθή
•1 φλ. καρύδια
•2 φλ. μαύρη ζάχαρη
•4 αβγά
•1 φλ. ηλιέλαιο
•2 φλ. αλεύρι μαλακό ΓΕΜΑΤΑ..
•½ κ.γ. αλάτι
•2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•2 κ.γ. μαγειρική σόδα
•2 κ.γ. κανέλα
•3 βανίλιες
Για το γλάσο
•1 βανίλια
•60 γρ. μαργαρινη με βούτυρο Flora soft
•200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδερφεια
•250 γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα τέσσερα αβγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντοκολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία 50 λεπτα στους 180 βαθμούς σε αντισταση πανω κατω. Το πρώτο δεκαλεπτο ξεσκέπαστο και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου