Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ευκολη τάρτα σοκολάτας!



Συνταγή για ευκολη τάρτα σοκολάτας!
Τι θα χρειαστείς για τη βάση:
250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου (προτείνω παπαδοπούλου ή Digestive)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση:

250-400 γραμμάρια κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια καρύδια ολόκληρα ή μόνο τη ψίχα τους (προαιρετικά,αν δεν θέλετε μην βάλετε καρύδια)



Πώς θα φτιάξεις τη βάση για τη τάρτα
Σε  ένα μπλέντερ σπάσε τα μπισκότα σε σκόνη.Βάλε τα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι,έτσι ώστε να καλύπτουν όλο το πάτο του ταψιού. Λιώσε το βούτυρο σε και άσε το να κρυώσει λίγο.
Άν θες πιο σοκολατένια βάση πρόσθεσε λίγο κακάο σε σκόνη ή λίγο λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα στο βούτυρο.
Όταν κρυώσει το βούτυρο,πρόσθεσε το στα μπισκότα στο ταψάκι,μέχρι τα μπισκότα να ρουφήξουν όλο το βούτυρο.
Φτιάξε μία στερεή βάση και άπλωσε τη σε όλο το ταψί. Μετά βάλε τη μέσα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να γίνει πιο τραγανιστή και στερεά.
Πώς θα φτιάξεις τη γέμιση για τη τάρτα σοκολάτας
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.  Ύστερα πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά. Προσοχή!
Η σοκολάτα πρέπει να είναι χλιαρή και όχι πολύ ζεστή. Τέλος, πρόσθεσε και τα καρύδια,αμα θές.
Ανακάτεψε καλά και βάλε τη γέμιση στη παγωμένη τάρτα. Άφησε τη τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η σοκολάτα και είσαι έτοιμη για σερβίρισμα!
Συμβουλές από μένα: Μπορείς να στολίσεις τη τάρτα με σαντιγύ,τριμμένη σοκολάτα,κεράσια,φράουλες και ο,τι άλλο εσύ θες για να εντυπωσιάσεις τους πάντες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου