Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γεμιστά στήθη κοτόπουλου με μοτσαρέλα και λιαστη ντομάτα

Γεμιστά στήθη κοτόπουλου με μοτσαρέλα και λιαστη ντομάτα
Συστατικά

3, στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
300γρ.μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
1 βάζο με  λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι μανιτάρια  κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ελιές μαυρες  χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. ελαιόλαδο,
1 κ.σ. δεντρολίβανο.
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες

Κόβετε το στήθος κοτόπουλου στη μέση οριζόντια και το ανοιγετε σαν πεταλούδα. Πασπαλιζετε όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτια και σοτάρετε τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. 5-7 λεπτά.
Μεταφερουμε τα μαγειρεμενα μανιτάρια(μαζι με το λαδακι και τα ζουμακια του)στο μπλεντερ και προσθέτουμε τις ελιές και 4-5 μισες λιαστες ντομάτες. Ρίχνουμε στο μπλεντερ και 2 κουταλάκια του γλυκού λαδι από τη γυαλα με τις  λιαστες ντομάτες( συσκευασία) λάδι, ρίγανη και βασιλικό.
Πολτοποιουμε το μείγμα  μέχρι να γίνει λείο .Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειαζετε.
Απλωνουμε  με ένα κουτάλι μια- μιαμιση  κουταλιά  μείγμα ντομάτας πάνω σε κάθε κομμάτι στήθος κοτόπουλου,και από πανω  μια φέτα μοτσαρέλα .Τυλιγουμε ρολό το  κοτόπουλο και μεταφέρουμε  τα ρολά_με την κομμενη πλευρα  πλευρά προς τα κάτω_, σε λαδωμενο ταψι.
Τελος βαζουμε πανω σε καθε κοτόπουλο μια φέτα μοτσαρέλα, λιγο σάλτσα και μια λιαστη ντομάτα πανω-πανω.
Τοποθετουμε  στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και να ροδισει στους 170 βαθμους κελσιου.
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου