Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνταγή για κέικ Πορτοκαλι

 Συνταγή  για κέικ Πορτοκαλι
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ.  αλεύρι που φουσκωνει μονο του.
180 γρ. χυμο πορτοκαλι
1 πορτοκαλι το ξυσμα του
150 γραμ. ζάχαρη
100 γρ. βουτύρο η’βιταμ
3  αυγά
1 κουταλάκι του γλυκου μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ κτυπήστε μέχρι  να γινει  ένα μίγμα  ελαφρύ και αφράτο (τουλάχιστον 10 λεπτά).
Προσθέστε  σιγα-σιγα στο μιγμα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Τελος προσθεστε σιγα-σιγα το χυμο και το ξυσμα πορτοκαλιου,και το λιωμμενο (όχι καυτο) βουτηρο Ανακατέψτε καλά.

Βουτυρώνουμε  μια φορμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα .Βάλτε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτα.Βγαζετε από το φουρνο αφηνετε λιγο να κρυωσει το κεικ ξεφορμαρετε και πασπαλιζετε με αχνη ζαχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου