Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ασπρα φασολια σαλατα με Τονο

Ασπρα φασολια σαλατα με  Τονο
Συστατικά
200γρ.τονου κονσερβα σε λαδι.
400γρ. φασολια .η΄ δυο κουτια ετοιμα σε κονσερβα.
2 ντομάτες, κομμένες σε φετες η΄ σε κυβους
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
½ φλυτζανι τριμμένο τυρί παρμεζάνα για γαρνιτούρα
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζετε στο νερο τα φασολια αποβραδις να μουλιασουν και να φουσκωσουν.Βραζετε τα φασολια μεχρι να μαλακωσουν στραγγιζετε και αφηνετε να κρυωσουν.Στραγγίζετε τον τόνο σε ένα  μπολ, και κρατατε το λαδι του σε ένα αλλο.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σπάσετε τον  τόνο σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέστε τα φασόλια  στον τόνο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ντομάτα, το αγγούρι κομμένο σε κύβους και το  κρεμμύδι ψιλοκομμενο. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ξίδι και το αλατοπιπερο μέσα στο μπολ με το λάδι του τόνου που κρατησαμε από την κονσερβα .(Αν δεν είναι αρκετο συμπληρωνετε λιγο ακομα ελαιολαδο.) Με ένα πιρούνι  χτυπήστε ελαφρά  τη σαλτσα  και περιχυνετε με αυτό τη σαλατα.Τελος πασπαλιζετε με την τριμμενη παρμεζανα και σερβιρετε.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου