ΥΛΙΚΑ
4 ωριμες ντοματες μεγάλες
4 πιπεριές πρασινες
-2 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
8 κ.σ ρυζι Καρολίνα (υπολογίζουμε μια κ.σ ρύζι για κάθε μία ντομάτα μετρίου μεγέθους)
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμενο
-1.φλυτζανι ελαιόλαδο.
-μισό κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
-5 - 6 φύλλα δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
-1 φλιτζάνι .μαιδανο ψιλοκομμενο
-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
-1κ.γ.ζαχαρη
-αλάτι-πιπερι
1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τις πιπεριές και τις ντοματες και τις ανοιγετε στο πανω μερος με ένα κοφτερο μαχαιρι.Με ένα κουταλακι αφαιρειτε το εσωτερικο της ντοματας και το ψιλοκοβετε.
Ζεσταινετε το λαδι σε ένα φαρδυ τηγανι και σοταρετε τον Κιμα μέχρι να μην έχει σβολους Ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το σκόρδο, σοτάρουμε και ανακατεύουμε με τον κιμά. Ριχνετε και το ρυζι ανακατευετε λιγο και προσθετετε τα ντοματακια της κονσερβας και το εσωτερικο από τις ντοματες που εχετε ψιλικοψει. Προσθετετε επισης το δυοσμο,το αλατοπιπερο,τη ζαχαρη,και το μαιδανο.Συμπληρωνετε ελαχιστο νερο και σιγοβραζετε 5 λεπτα περιπου.
Αποσυρετε από τη φωτια,και με ένα κουταλι γεμίζετε τις πιπεριές και τις ντοματες, και τις βάζετε βαζετε στο ταψι,Προσθετετε και τις πατατες δίπλα από τις ντομάτες και τις πιπεριές . Ραντιζετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά περίπου. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια ωραία φέτα με λαδοριγανη.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου