Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

#συνταγολογeιο //πίτες για σουβλάκια αφράτες //pita bread

ΥΛΙΚΑ 
100 γρ χλιαρό νερό 
200 γρ χλιαρό γάλα 
5 γρ. μαγιά σκόνη 
1 κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι
 400 γρ. αλεύρι δυνατό 
Μισό κ.γ Αλάτι 
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ  ανακατεύετε πρώτα τα 4 υλικά: νερό, γάλα, μαγιά και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι Αφήνουμε κατά μέρος πέντε λεπτά . Στη συνέχεια  προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Χωρίζουμε σε 6 μέρη, και με τον πλάστη σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε τις πίτες. Αφήνουμε τη ζύμη (πίτες) να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά Ψήνουμε σε αντικολητικο τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο με πινέλο μέχρι να φουσκωσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου