Νηστίσιμο σουβλάκι: μπορεί να μην έχει κρέας αλλά είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και σίγουρα θα αρέσει σε όλους.
Τι θα χρειαστείς
Πίτες για σουβλάκια (ανάλογα πόσα άτομα είστε και από πόσα θέλει ο καθένας να φάει.)
1 κεσεδακι γιαούρτι
Μουστάρδα
Κέτσαπ.
Για τα λαχανικά :
2 μελιτζάνες φλασκες
3 κολοκυθάκια
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα.
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λιγο φρέσκο δυόσμο
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο ελαιόλαδο.
Για τις πατάτες :
4 πατατες μετριες κομμενες για τηγάνι.
Λιγο πάπρικα καπνιστή
Αλάτι και πιπέρι
Λιγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση Λαχανικά :
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρα μπαστούνακια και τα βαζουμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τα μυρωδικα και ανακατεύουμε.
Για τις πατάτες :
Κόβουμε τις πατατες όπως για το τηγάνι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε και την πάπρικα και απλώνουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Βάζουμε τα λαχανικά και τις πατατες στο φουρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
Συναρμολόγηση :
Λαδώνουνε ελαφρά τις πίτες και ψηνουμε στο σχαροτηγανο. Κόβουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στο μέγεθος της παλάμης και λίγο παραπάνω βάζουμε την πίτα, αλοιφουμε με λίγο γιαούρτι, (αν έχετε τζατζικι ακόμα καλύτερα) τα λαχανικά, τις πατατες, κέτσαπ, μουσταρδα προαιρετικά, και τυλίγουμε σφιχτά.
Εάν θέλετε μόλις ψηθούν τα λαχανικά τρίβετε από πάνω λίγο σκληρή φέτα ή κατσικίσιο τυρί για έξτρα απόλαυση!!!!!
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και φετουλες ντομάτα, ή και μαρούλι, μαγιονεζα κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου