Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Τσιπούρες στη σχάρα //κάρβουνα.

Υλικά
Τσιπούρες 3 τεμ (περίπου 800 γρ) 
Αλάτι ημιχονδρο 
Λαδολέμονο :
1 φλυτζανι ελαιόλαδο 
2 λεμόνια το χυμό τους. 

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, τα βρανχια και την κοιλιά τους. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε καλά.Σκουπιζουμε και στεγνωνουμε καλά τα ψάρια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Θέλουμε να είναι τελείως στεγνά. Πασπαλίζουμε με αλάτι εξωτερικά και μέσα στην κοιλια. Βάζουμε το σχαροτηγανο να κάψει καλά , και Λαδώνουνε ελαφρά με ένα πινέλο ή χαρτί. Λίγο λάδι. Τοποθετουμε τα ψαράκια στην καυτή σχάρα και αφήνουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά χωρίς να το πειράξουμε, να κάνει κρούστα το δερμα τους και να μην μας κολλήσουν. Γυρίζουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα η πηρούνι και ψήνουμε περίπου αλλά έξι επτά λεπτά. Αφού γυρίσουμε τα ψάρια μετά από τέσσερα λεπτά αφού έχουν κάνει κρούστα, χαμηλωνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθουν για το υπόλοιπο. Αν είναι μεγαλύτερα τα ψάρια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Σηνηθως χοντρικά υπολογιζουμε για ένα κιλό ψάρι μιση ωρα ψήσιμο περίπου.
Αν θέλετε να ψησετε τις Τσιπούρες στα κάρβουνα ετοιμάζετε τη φωτιά και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.
Λαδολεμονο 
Σε ένα σεικερ χτυπάμε το λαδι με το λεμόνι και περιχύνουμε τα ψαράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου