Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //Γαριδες Σαγανάκι.

Υλικά 
1κιλο γαριδες μεγαλες
·        300 γρ. φετα σκληρη
·       1 φλυτζανι  λαδι
·        2 κουτια ντοματακια ψιλοκομμενα
·        1 κ.σ ντοματοπελτε
·        1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
·        3 σκελιδες σκόρδο λιωμενες 
·        Αλάτι-πιπέρι, μπούκοβο καυτερό. 
Μισό κ.γ ζάχαρη. 
·        2 σφηνακια ουζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαριδες και αφαιρούμε το εντερακι τους 
Τις αφήνουμε με τα κεφάλια τους. Πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. 
Σάλτσα :
Σε μια μικρη κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι και τη μια σκελίδα σκόρδο.Προσθετετε και τις ψιλοκομμενες ντοματες τον  πελτε το αλατοπιπερο, τη ζαχαρη, και μισό κ.γ μπούκοβο. Αφηνετε λιγο να βρασει  η σαλτσα σε χαμηλή φωτιά και να δεσει.Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το υπολοιπο λαδι και σοταρετε τις γαριδες ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Προσθετετε το υπολοιπο σκόρδο στο τηγανι αφηνετε λιγο να σοταριστει και να βγάλει αρώματα. Σβηνετε’ τις γαριδες με το ουζο.Αφηνετε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε στο τηγανι μαζι με τις γαριδες και τη σαλτσα ντοματας.Αφηνετε λιγο να μαγειρευτουν οι γαριδες μαζι με τη σαλτσα,και λιγο πριν αποσυρετε από τη φωτια προσθετετε και τη φετα θρυμματισμενη .Αφηνετε λιγο να μαλακώσει και η φέτα και σερβιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου