Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο //λιγκουινι με γαριδες και μύδια.


Υλικά
1 πακέτο λιγκουινι.
Μισό κιλό γαριδες ψίχα αποφλοιωμένες
250 γρ μύδια ψίχα
100 γρ φρέσκα μύδια ολοκληρα.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
2 κρεμμύδια φρέσκα το λευκό ψιλοκομμένα.
Αλάτι και πιπέρι.
Μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Λιγο ελαιόλαδο.

 
Σάλτσα :
2 κουτιά ντομάτες ολόκληρες αποφλοιωμένες.
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ μπούκοβο καυτερό.
3 κ.σ ελαιόλαδο.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κανάτα και χτυπαμε καλά με το ραβδομπλεντερ ή στο μπλέντερ.

 
Εκτέλεση :
Σε ένα φαρδυ τηγανι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο ελαφρά μέχρι να γυαλισουν. Προσθέτουμε τις γαριδες και τα μύδια και σοτάρουμε όλα μαζί δύο με τρία λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστει το αλκοόλ. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας,και αφήνουμε να σιγοβράσει. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βραζουμε τα λιγκουινι. Αφήνουμε να βράσουν τέσσερα λεπτά λιγότερο από ότι γράφει στο πακέτο της συσκευασίας. Επόμενο βήμα είναι να μεταφέρουμε τα ζυμαρικα από την κατσαρόλα στο τηγανι. Συμπληρωνουμε και λιγο νερο από την κατσαρόλα προς το τηγάνι και τελειώνουμε το βράσιμο μέσα στη σάλτσα με τα θαλασσινά, προσέχωντας να μην παραβρασουν τα λιγκουινι και να είναι αλ ντεντε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι. 

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου