Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Burgers με λαχανικά


Υλικά 
ψωμάκια του μπέργκερ
1 μελιτζάνα φλασκα 
1 κολοκύθι μέτριο 
1 πιπεριά κόκκινη 
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ρόκα
1 κρεμμύδι σε  ροδελες 
1 ντομάτα σε ροδέλες
Για τη σος φέτας
200 γρ φέτα 
50 γρ γιαούρτι 
1 κ.γ.παπρικα γλυκιά 
λίγη ρίγανη
2 κ.σ ελαιόλαδο
λίγη σκόνη σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους ενός δακτύλου και τις αραδιάσουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε. • Κόβουμε τα κολοκυθια σε λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές σε μεγάλες φέτες Τα αραδιάζουμε δίπλα στις μελιτζάνες. αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες των λαχανικών καινα μαλακώσουν.
 Αν υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικα ψήνουμε τα λαχανικά στο grill για έξτρα γεύση. 
 Σος φέτας
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν ομοιογενής αλοιφή.
Βάζουμε στον φούρνο σε ξεχωριστή σχάρα και τα ψωμιά να ψηθούν τα τε λευταία 5 λεπτά
Συναρμολόγηση 
Αλείφουμε τα ψωμιά πάνω κάτω με τη σος φέτος Τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ψωμιού τα ψημένα λαχανικά σε εναλλαξ στρώσεις και τελειώνουμε με ντομάτα και ρόκα.
Στερεώνουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με καλαμάκι και σερβίρουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου