Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Συκωταριά λαδοριγανη

 

Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια μαζί με τα γλυκάδια 

Αλατοπίπερο 

Ρίγανη 

1 λεμόνι το χυμό του 

Λίγο λευκό κρασί 

Λίγο ελαιόλαδο 


Εκτέλεση 

Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει και ζεματαμε 2-3 λεπτά τη συκωταριά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομματάκια μπουκιές.βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξει το νερό και να μείνει με το λάδι. Τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το λεμονι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου