Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Φασολάκια φρέσκα λαδερά.

ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό φασολάκια φρέσκα πλατιά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα. 
1 μεγάλο ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 καρότα κομμένα ροδελες 
2 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες. 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 φλιτζάνι μαιδανο ψιλοκομμένο 
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ή ένα κουτί ντοματακια ψιλοκομμένα. 
1 κ.γ πελτε. 
Μισο κ.γ ζάχαρη 
Αλάτι και πιπέρι 
Ελαιόλαδο. 
Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τα φασολια (τα φρέσκα) κοβουμε τα κοτσανακια τους και πλένουμε καλά. 
Βάζουμε το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λαχανικά κρεμμύδι, καρότα, πατάτες, και σκόρδο. Αφήνουμε να σωταριστουν 2 - 3 λεπτά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φασολια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την τριμμενη ντομάτα, τον πελτε, το αλάτι και το πιπέρι, τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφηνουμε το φαγητο να σογοβραζει. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον μαϊντανό στο φαγητό μας. 
Απολαμβάνουμε το φαγητό μας με μια ωραία φέτα δίπλα και λίγο φρυγανισμενο ψωμάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου