ΥΛΙΚΑ:
Πατατες :
1 κιλο πατατες κομμένες μικρες
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1κ.σ.μουσταρδα
1 λεμονι το χυμο του
Αλάτι-πιπέρι--δεντρολίβανο ξερο, ριγανη ξερή
3 Μπριζολες χοιρινες(λαιμου είναι ιδανικες για φουρνο)
Για τη Μαριναδα
Υλικα:
1 κ.σ.μουσταρδα
½ κ.γ.παπρικα γλυκια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 σφηνάκι λευκο κρασι
3 κ.σ λαδι
Μισό λεμονι το χυμο του.
Δεντρολιβανο
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βαζουμε όλα τα υλικα της μαριναδας,μαζι με τις μπριζολες και ανακατευοuμε να παει παντου στο κρέας κανωντας μασάζ με τα χέρια μας. .Αφηνουμε μια ώρα περίπου στα ψυγείο.
Καθαρίζουμε και κοβουμε τις πατατες σε κύβους και τις ρίχνουμε σε ταψι μαζι με τα υπολοιπα υλικα ,ανακατευουμε και τις απλωνουμε στο ταψί
Βάζουμε στην κουζίνα το σχαροτηγανο να κάψει καλά και βάζουμε τις μπριζολες να θωρακιστουν και να πάρουν χρώμα και απ τις δυο πλευρες για πέντε λεπτά περίπου. (αυτό το βήμα μπορείτε και να το παραλείψετε αν θέλετε)
Μεταφέρουμε και τις μπριζολες πανω στις πατατες προσθετουμε και λιγο νερακι να μισοσκεπαστουν οι πατατες και ψηνουμε στο φουρνο περιπου μια ωρα μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες και να ροδισουν οι μπριζολες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου