ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
2 Πακετα τορτελινια με κρεας(500 γρ)
100 γραμμαρια ζαμπον κομμενο σε κυβους
150 γρ μπέικον
Μισό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη στο πολύ ψιλό σχεδόν ζουμί.(λιωμμενο)
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο
Μισό λίτρο κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα κίτρινο μαλακό τυρί.
αλατι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλακι του γλυκου ψιλοκομμενο μαιδανο(προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κουζίνα μια κατσαρόλα με νερό και λιγο αλατι. Μολις πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βραζουμε και στραγγιζουμε τα τορτελινια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το βουτυρο και σωταρουμε το μπεικον και το ζαμπον.,για 3-4 λεπτά. ρίχνουμε και το λιωμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Επειτα προσθετουμε την κρεμα γαλακτος στο τηγάνι και χαμηλωνουμε τη φωτιά.
.Τελος προσθετουμε τα τορτελινια με το τυρι ,το αλατι και το πιπερι.Ανακατευουμε να παει η κρεμα παντού και να δέσει. Σερβιρουμε πασπαλιζωντας με το μαιδανο (εάν θέλετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου