Αυτό είναι το λικέρ ρόδι
Υλικά
1 μπουκάλι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (3 &1/3 κούπες)
3 &1/3 κούπες σπόρια ροδιού
3 & 1/3 κούπες ζάχαρη
6 ξυλάκια κανέλα
12 καρφάκια γαρύφαλλα
1-2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρόλα το τσίπουρο, τα ρόδια και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω. Προσθέτω τα αρωματικά. Σιγοβράζω για 10´. Σκεπάζω και αφήνω στην κατσαρόλα για 24 ώρες. Αν θέλω πιο έντονο χρώμα, μπορώ να προσθέσω 1-1 & 1/2 κουτ. σούπας γρεναδίνη και ανακατεύω καλά. Σουρώνω περνώντας το λικέρ μέσα από φίλτρο του καφέ και βάζω σε μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου