Κουλούρια Θεσσαλονίκης...
Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
30γρ ζάχαρη
650 γρ αλεύρι μπλε
1αυγό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό φρέσκο γάλα
1κουταλάκι γλυκού αλάτι.
Σουσάμι για το πασπαλισμα.
Εκτέλεση:
Ριχνουμε σε ένα μπολ το νερό την ζαχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα.
Αφήνουμε 10λεπτά το μείγμα να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνεχεια προσθετουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά,με την σειρά που ειναι γραμμένα ,εκτος απο το σουσάμι φυσικά και ζυμωνουμε καλά,μεχρι να γινει το ζυμαρακι μας εύπλαστο και να μην κολλαει στα χέρια.
Σκεπαζουμε το μπολ και αφηνουμε το ζυμαρι σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε ογκο.
Πλαθουμε τα κουλούρια στο μέγεθος που θέλουμε τα ακουμπάμε και απ τις δυο πλευρές στο σουσάμι μας ,το οποίο εχουμε βρέξει με νερό και τα τοποθετούμε σε ταψακι με στρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμους για περιπου30-40 λεπτά.
Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017
ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου