Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σπετζοφάι


Το σπετζοφάι είναι ένα τυπικό καλοκαιρινό φαγητό του Πηλίου, μια σοφή συνταγή για ένα γρήγορο φαγητό, που να συνδυάζει τα εν αφθονία καλοκαιρινά υλικά (πιπεριές, ζαρζαβατικά), με το λουκάνικο σαν πηγή πρωτεΐνης και να χρειάζεται λίγο χρόνο για την εκτέλεσή του.

Υλικά

Λουκάνικο (Το πηλιορείτικο λουκάνικο παρασκευάζεται κατά κύριο λόγο από γίδινο, πρόβειο και λίγο χοιρινό κρέας)
πράσινες πιπεριές
πατάτα
μελιτζάνα
σπέντζα (καυτερή πιπεριά)
σάλτσα ντομάτας
τσίπουρο
αλάτι
Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες, με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Το γυρίζουμε και από τις 2 μεριές να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το κρατάμε σε ένα πιάτο. Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ αφαιρούμε και το μεγαλύτερο μέρος του λίπους.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζαρζαβατικά κομμένα σε φέτες. Τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα να τσιγαριστούν ελαφρά.
Σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα & την καυτερή πιπερίτσα (σπέντζα) και το αλάτι.
Βράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα (περίπου 15').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου