Υλικά
Για 4 άτομα
2 φλιτζάνια κουσκούς
1 φλιτζάνι ψιλές φακές βρασμένες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
5 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 φλιτζάνι ψιλές φακές βρασμένες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
5 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το κουσκούς μαζί με τις φακές σε μια κατσαρόλα με 4 1/2 κούπες νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με το κουσκούς και τις φακές.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου