Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σαρδέλες κοκκινιστές






Υλικά:

1/2 κιλό σαρδέλες
3 τομάτες
2 κ.γ. πολτό τομάτας
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
Δάφνη
Λίγο δενδρολίβανο
Ρίγανη
Μαιντανό
Χυμό λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 1/2 φλυτζάνι νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψαράκια από τα λέπια και αφαιρούμε τραβώντας το κεφάλι, τα εντόσθια. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις τομάτες τον πολτό τοματας, τη δάφνη, το μαιντανό, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, το χυμό λεμόνι και το νερό. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και σβήνουμε με κρασί. Συνεχίστε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tip:
Αν σας αρέσει το καυτερό, ψιλοκόψτε και ρίξτε στο φαγητό, μια-δυο καυτερές κόκκινες πιπερίτσες, όταν σβήστε με το κρασί! Θα το απογειώσει και θα σας ξετρελλάνει. Α! Το ίδιο υπέροχα μαγειρεύεται και ο γαύρος, αν δεν βρείτε σαρδέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου