Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κελαηδι με μοσχαρίσιο κρέας

Μια εξαιρετική γευστική πρόταση με μοσχαρίσιο κρέας και αρνάκι έχει σήμερα για εμάς το Άλτις. Το Κελαηδι που προέρχεται από τη Λάρισα, είναι μια επιλογή που τα συνδυάζει όλα! Κρέας, τυρί, λαχανικά και μυρωδικά.
Χωρίς αμφιβολία θα ευχαριστήσει όσους το δοκιμάσουν.
Υλικά για 4 - 6 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από το ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
500 γρ. αρνί ή κατσικάκια (μπούτι ή χεράκι), κομμένο σε μέτριους κύβους
450 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
180 γρ. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
80 γρ. Νέα Φυτίνη παραδοσιακή
150 γρ. φέτα τυρί κομμένη σε κύβους
100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
3 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι χυμός τομάτας Pummaro
Μπαχάρι σε σπόρους 1 κουτ. γλυκού
Αλάτι και ανάλογο πιπέρι


Οδηγίες Μαγειρέματος

Πλύντε και κόψτε τα κρεμμύδια τις τομάτες και τις πιπεριές καθώς και τα δύο είδη από το κρέας
Σε μία γάστρα στρώστε στον πάτο ανάμικτα τα 2 είδη κρέατος
Εναλλάξ στρώνετε τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια σε στρώσεις και στο τέλος, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι
Λιώστε μαζί τη Φυτίνη μαζί με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και περιχύστε το επάνω από τα υλικά
Ρίχνετε και τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και συμπληρώνετε με μισό ποτήρι νερό. Καρυκεύστε με το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
Κλείστε με το καπάκι τη γάστρα και ψήστε για 2 με 2 ½ ώρες στους 170ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου