Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Κυδώνια ψητά


Υλικά

2 κυδώνια μέτρια με τη φλούδα 1 φλ. γλυκό κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
Χυμό από μισό λεμόνι
1 -1/2 φλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος 3 ώρες

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.

Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.



Σε μικρο ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπαμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί. Ψήνουμε σε καλαά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς για 3 ώρες.

Κατα διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.

Στο τέλος τα κυδώνια περνούν βαθύ ρουμπινί χρώμα. Σερβίρονται με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια και φιλέ αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου