Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

χόρτα /βλήτα βραστά


Υλικά
1 κιλό περίπου βλήτα προσέχετε να είναι τρυφερά. 
Κοβουμε τα κοτσάνια από τα χόρτα και αφήνουμε τα τρυφερά βλαστάρια - φύλλα. Πλένουμε σε μπόλικο νερό δυο με τρεις φορές (ρίχνουμε και λίγο ξύδι στο νερό) και αφήνουμε να στραγγιξουν. Βάζουμε σε φαρδυα κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράζει και μολις πάρει βράση ριχνουμε τα χόρτα και βράζουμε γιά τέσσερα λεπτά περίπου όχι παραπάνω να μήν μας λιώσουν τα χόρτα. Αποσύρουμε από την φωτιά στραγγιζουμε και κρυωνουμε τα χόρτα για να σταματήσουμε το βρασμό. Σερβίρουμε με καλό ελαιολαδο λεμόνι ή και ξύδι Κατά βούληση. Επίσης ταιριάζει πολύ το σκόρδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου