Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ 
  • 1 χταπόδι (1 ½ -2 κιλά) 
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού 
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. μαϊντανό 
  • 100 γρ. δυόσμο 
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 αβγά 
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι 
    
Για την σάλτσα: 
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 4 αγγουράκια τουρσί  
  • ¼ ματσ. μαϊντανό 
  • 1 κρεμμύδι 
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ 
  • Αλάτι-πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με σκέτο νερό, για 10-15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και όχι να μαλακώσει πολύ. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μούλτι χωρίς να το λιώσουμε, αλλά να αφήσουμε και κομμάτια από το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά και τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο μπολ με το χταπόδι το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για μία ώρα. 
Στη συνέχεια πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες και τους αλευρώνουμε. 
Έπειτα τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
Για την σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τα αγγουράκια τουρσί, αλάτι, πιπέρι, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λάιμ, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ξύσμα από λάιμ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τους χταποδοκεφτέδες με τη σάλτσα μαγιονέζας και στολίζουμε με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου