Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

# συνταγολογειο //Μοσχάρι βραστό σούπα



ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό, κομμένο σε  μεριδες
3 καρότα κομμένα σε  ροδέλες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κλαρακια σέλινο κομμένα  
1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κύβους 
2 λεμονια το χυμο τους
Αλάτι-πιπερι
½  φλυτζανι ελαιόλαδο
1 φλυτζανι κριθαρακι (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε καλα το κρέας,το βαζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε το με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράσει και ‘ξαφριστε’ το νερο. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται. . Στη συνέχεια προσθέστε τη ντομάτα, το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα καρότα,  και το ελαιόλαδο. Βράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε κατόπιν  τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι το λεμονι και το κριθαρακι εάν το χρησιμοποιησετε συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 15’-20’ λεπτά περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου