Κρέμα ρυζογαλο
Υλικά
Μία κούπα ρύζι καρολίνα
2,5 κούπες νερό
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
μισή κουταλιά γλυκού κανέλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση :
Βάζουμε το ρύζι στο νερό να σιγοβράσει ώσπου να πιει το νερό
Μόλις πιει το νερό ρίχνουμε στο ρύζι το γάλα (κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα και αραιωνουμε το κορν Φλάουερ) συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ αραιωμένο, και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχόμενα έως που να πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε απευθείας στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα
Σημείωση Εάν το θέλουμε πιο πηχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω κορν Φλάουερ αν το θέλουμε πιο αραιό ρίχνουμε λίγο γαλα ακόμα. . Όσο είναι ζεστό συνεχίζει να πήζει ακόμα γι'αυτό προσοχή .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου