🎄🎄🇬🇷🎄🎄🎄
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. φυτίνη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι . τσίπουρο
500 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κιλό αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Μισό κ.γ.σοδα
Για την επικάλυψη:
ανθόνερο (προαιρετικά)
500 γρ. ζάχαρη άχνη +2 βανίλιες.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.
Δυαλυουμε τη σόδα στο τσίπουρο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, (να είναι μαλακά) τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντρό σπασμένα και ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν, (γιατί ζεστοί θα λιώσει η άχνη και δεν είναι ωραίο) ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη στην οποία έχουμε ρίξει τις δύο βανίλιες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου