Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Λουκουμάδες Με Ταλαγάνι

Για τα λουκουμαδάκια
• 120 γρ. γάλα
• 3 αβγά
• 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 400 γρ. τριμμένο Ταλαγάνι
• 130 γρ. φέτα σπασμένη
• 1/3 από ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι-πιπέρι
• ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Βήμα-βήμα:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος.
2. Σε ένα μέτριο κατσαρόλι, και όχι σε τηγάνι, βάζουμε λάδι ως τα 3/4, μπόλικο δηλαδή, και το βάζουμε να κάψει καλά.
3. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα υλικά για τους λουκουμάδες.
4. Μόλις κάψει το λάδι, στο σημείο πριν ν'αρχίσει να καπνίζει, με ένα κουτάλι που θα βουτήξουμε πρώτα στο λάδι για να γλιστράει, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους, αραιά στο λάδι. Δεν φεύγουμε από πάνω τους, γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα, μέχρι να χρυσίσουν.
5. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου