Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Black Forest εύκολη νηστίσιμη τούρτα..

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
1 1/4  κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 1/3 κούπα χλιαρό νερό
1/4 κ.γλ. σόδα
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρα
2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
1 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα
750 γρ. φυτική σαντιγύ
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα
1 κονσέρβα βύσσινο
Τρίμματα σοκολάτας κουβερτούρας (κατά βούληση)
Φλούδες από σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το χλιαρό νερό με τη σόδα και το κοσκινισμένο κακάο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C  για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.


Για την κρέμα
Στο μπολ του μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω τη φυτική κρέμα προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφικτή κρέμα.

Σύνθεση τούρτας
Όταν έχει κρυώσει τελείως το παντεσπάνι (καλό θα ήταν να το φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα) με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε τρία επίπεδα.
Τοποθετώ το πάνω επίπεδο από το παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας. Το ραντίζω με το 1/3 από το σιρόπι του βύσσινου .Προσθέτω μια στρώση σαντιγύ ( το 1/3 της συνολικής ποσότητας) και από πάνω ρίχνω διάσπαρτα τα βύσσινα και τη μισή ποσότητα της τριμμένης κουβερτούρας. Συνεχίζω με άλλο ένα παντεσπάνι (το μεσαίο)που το ραντίζω όμοια με το σιρόπι βύσσινο, σαντιγύ, βύσσινα και τριμμένη κουβερτούρα. Τέλος βάζω το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζω και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
Απλώνω την υπόλοιπη σαντιγύ και τη γαρνίρω με τα βύσσινα και τις φλούδες σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου