Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Χοιρινο αλα κρεμ με μαστιχα Χιου



Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. Χοιρινό για τηγανιά
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπέρια ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κύβο λαχανικών
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 δάκρυα μαστίχας
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  •  Εκτέλεση
    Σε ενα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το χοιρινό με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Όταν μαραθούν οι πιπεριές προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί προσθέτουμε το νερό, τη μαστίχα και το κύβο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να δέσει η κρέμα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    Συνοδεύεται με το πουρέ πατάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου