Δροσερή λεμονάδα σπιτική:
Υλικά
4 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
2 ποτήρια φυσικό χυμό λεμονιού.
Εκτελεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και δύο λεμονόκουπες από αυτές που στίψαμε να βράσουν. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Όταν ξαναπάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει
Σερβιρετε αραιωμένη
Η αναλογία αραίωσης είναι: 1/3 του ποτηριού χυμό και 2/3 νερό.
Για πιο δροσερό αποτέλεσμα μπορούμε να την αραιώσουμε με σόδα αναψυκτικό.
Αυτή η λεμονάδα κρατάει στο ψυγείο μέχρι και ένα χρόνο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου