Υλικά
- 440 γρ ζάχαρη
- 1κιλό μασκαρπόνε
- 370 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 2 στικ βανίλια φρέσκια
- 1φλυτζανι καφέ εσπρέσο η στγμιαιο
- 2 πακέτα Μπισκότα σαβαγιάρ
- ½ σφηνάκι λικέρ galiano
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μασκαρπόνε μαζί με την κρέμα γάλακτος,τη ζάχαρη,το λικέρ,το εσωτερικό της βανίλιας(κόβουμε τη βανίλια κατά μήκος μαχαιριού,αφαιρούμε το εσωτερικό της βανίλιας και το προσθέτουμε στο μίξερ μαζί με τα άλλα υλικά).Τα χτυπάμε ώσπου να σφίξει και να αφρατέψει το μίγμα.Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφε ελαφρά και τα βάζουμε να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού.Βάζουμε απο πάνω την μισή κρέμα και ξαναστρώνουμε άλλη μια στρώση με μπισκότο και στο τέλος προσθέτουμε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.Τότε είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου