Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ζύμη μπριζέ με αυγό για τάρτες και κις


Συστατικά ζύμης

  • 1000γρ αλεύρι 70%
  • 500γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 90γρ κρόκο αυγού
  • 25γρ αλάτι
  • 150γρ νερό

Εκτέλεση ζύμης

Βήμα 1: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ τα χτυπάμε για 3-4’ στην 1η ταχύτητα και λίγο στην 2η.

Βήμα 2: Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για 30’.

Βήμα 3: Ανοίγουμε το ζυμάρι, το κόβουμε, φορμάρουμε και τρυπάμε. Το προψήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε για 30’ στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου