Συστατικά ζύμης
- 1000γρ αλεύρι 70%
- 500γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 90γρ κρόκο αυγού
- 25γρ αλάτι
- 150γρ νερό
Εκτέλεση ζύμης
Βήμα 1: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ τα χτυπάμε για 3-4’ στην 1η ταχύτητα και λίγο στην 2η.
Βήμα 2: Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
Βήμα 3: Ανοίγουμε το ζυμάρι, το κόβουμε, φορμάρουμε και τρυπάμε. Το προψήνουμε για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε για 30’ στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου