Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Πλαστος / Πίτα Μπλατσαρα

Μπλατσαρα η χορτοπιτα η πλαστος χωρίς φύλλο ,καλοψημενη τραγανή νοστιμοτατη.
Για ενα ταψί μέτριο 32 ×24
Υλικά 
1 κιλό χορτα ψιλοκομμένα σπανακι σεσκουλα πρασα η λαπατα
1 χουφτα ανηθο μαιντανο 
3 κρεμυδακια φρέσκα
Φέτα μπόλικη τριμενη
Ελαιολαδο και αλάτι λίγο 
Τα ανακατεύετε ολα αυτα μαζί καλα σε μια λεκάνη δυνατά  με τα χέρια σαςνα μαλακωσουν  και να πέσει ο όγκος από τα χόρτα. και τα αφήνετε σκεπασμενα μεχρι να κανετε τον χυλό.
Για τον Χυλό
1 κουπα του νες αλεύρι κίτρινο από καλαμπόκι 
1 κουπα αλευρι
1 κεσεδακι  γιαουρτι στραγγιστο
1 αυγο
1 κεσεδακι νερό
Μισό κουταλάκι κοφτό αλάτι(οχι πολυ)
Τα ανακατεύετε ολα καλα με ενα συρμα να γινει λειος.χυλος 
Λαδωνετε αρκετά το ταψί και πασπαλιζουμε με λίγο καλαμποκισιο αλεύρι παντού και μετα ριχνετε τον μισο χυλό περιπου ισα να στρωσετε τον πατο του ταψιου καλα με τα χερια σας η με μια σπατουλα.
Βαζετε απο πανω τα χορταρικα σας, το τυρί, και τα πατατε ελαφρως με την παλαμη σας να ισιωσουν και κατοπιν ριχνετε 3 κουταλιες ελαιολαδο στον υπολοιπο χυλο ανακατευετε και ριχνετε παντου πανω απο τα χορτα τοσο ωστε να εχετε μια λεπτη στρώση με την βοηθεια των χεριων σας φυσικα(μπορει να μην τον παρει ολο τον χυλό που σας εμεινε ,εσεις βαλτε οσο χρειαζετε).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους πανω κατω εστια μεχρι να πυρωσει καλα να ξεροψηθει ο πατος,αν δεν εχει παρει πολυ χρωμα απο πανω ανεβαστε το ταψι σας στην μεσαια σχαρα και αφήστε μεχρι να ψηθεί καλά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου