Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΡΕΒΑΝΙ

συνταγη
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη(όχι γεμάτη)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου

ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετουμε το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα. ρίχνουμε το αλευρι  το σιμιγδαλι και το μπεικινΑδειαζουμε σε ταψακι 28-30 εκ.Ψηνουμε στους 180 για 35-40 λεπτα,στη δεύτερη σχάρα του φούρνου από πάνω.!)Σιροπιάζουμε αμεσως μολις το βγει το γλυκό απο το φουρνο και αφού το χαράξουμε σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι:
βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου