Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Φτιαχνω τουρσί φρέσκια κάππαρη

 Κάππαρη Έχει μεταξύ των άλλων αντισταμινικη, αντιβακτηριδιακη αντιυπερτασικη και αντικαρκινικη δράση!!!! Ο φλοιός της έχει διουριτικες ιδιότητες!Η συλλογή γίνεται απο τον Μάιο ως τον Ιούλιο.... Μαζεύουμε τα κλειστά μπουμπούκια και τρυφερα φυλλαράκια.
Διαδικασία, :
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε την φρέσκια κάππαρη.
Την ζεματαμε για 2 λεπτα σε βραστο νερό.
Ξεπλένουμε με τρεχούμενο κρύο νερό. Στην συνέχεια την βαζουμε σε ενα γυαλινο βάζο γεμίζοντας το κατα τα 2/3 και καλύπτουμε με άλμη 2/3..... Και 1/3 ξύδι. Παρασκευη αλμης :Για τη άλμη χρήσιμοποιουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό για κάθε λίτρο νερου..Διαλύουμε το αλάτι σε ζεστο νερο..... Το αφήνουμε να κρυώσει..... Και μετα το χρήσιμοποιουμε.... Για να είναι έτοιμη η κάππαρη.... Θα χρειαστεί ενας μηνας..... Καθε μερα ανακινούμε το βάζο.Ξυδι χρησιμοποιούμε λευκό το οποίο δεν αλλοιώνει το χρώμα της καππαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου