Τρίτη 5 Μαΐου 2020

κέικ σιροπιαστο με ινδοκαρυδο


Κέικ σιροπιαστό με ινδοκάρυδο 
Υλικά 
1&½ κούπα αλεύρι, 
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν, 1&½ κούπα ινδοκάρυδο, 
 3 κ. σ βούτυρο, 
1 κούπα ζάχαρη, 
4 αυγά, 
⅔ κούπας γάλα. 
Για το σιρόπι :
1&½ κούπα ζάχαρη, 
1&½ κούπα νερό, λίγο χυμό 
και 1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση 
Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη και μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ όλα μαζί τα χτυπάω στο μίξερ για 5 λεπτά. Αδειάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ κ ψήνω στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. 
ΣΙΡΟΠΙ 
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά κ το ρίχνω στο ψημένο γλυκό. Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και σερβίρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου