Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΖΥΜΗ

Ζύμες (φοκατσια)

13 φοκατσιες (ενος κιλου)
Υλικα:

4 κιλά αλεύρι μαλακό

4 κιλά αλεύρι κίτρινο

4.200 νερό

100 γρ.αλατι

125 μαγιά νωπη

600 γρ.λαδι

Εκτέλεση

Δουλευουμε τα αλεύρια μαζί με νερό και τη  μαγιά , μόλις ομογενοποιηθουν  προσθετουμε το αλάτι,και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και το λάδι Κοβουμε 1 κιλό το κάθε ζυμαρακι,και απλωνουμε σε ταψι λαδωμενο πατωντας με τα δακτυλα μας. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο +λάδι και αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη για 45’ .Ψηνουμε στους 170 βαθμούς για 20’

ΥΓ:είναι περίπου το μέγεθος και το σχημα της λαγάνας απλώνουμε στο ταψί με τα δάκτυλα κανωντας λακουβιτσες με τα δάκτυλα

Αν θέλουμε προσθέτουμε  και μεσα στη ζυμη μυρωδικά(θυμάρι, δεντρολίβανο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου