Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Κεμπάπ



Yλικά

500  μοσχαρίσιο κιμά

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά

1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο

2 κόκκινες πιπεριές

Ξύδι

Σκόρδο

Κύμινο

Κανέλα

Μπαχάρι

Πιπέρι Κόκκινο

πιπέρι γλυκό

Μαύρο πιπέρι η μπούκοβο

Αλάτι

3 κουταλιές σούπας νερό

μερικά ξυλάκια από σουβλάκι



Σάλτσα ντομάτας

2 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια

1 κρεμμύδι

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κανέλα



Σάλτσα γιαουρτιού


πρόβειο γιαουρτάκι

Λίγο δυόσμο

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, 
το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο.
Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από εσάς.
Το σκόρδο για να μην έχει έντονη μυρωδιά, θα πρέπει να βγάλουμε την καρδιά του, την φύτρα του.
Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το νεράκι , 
όταν πολτοποιηθούν τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.
Το αφήνουμε να σφίξει για μισή ώρα μέσα η έξω από το ψυγείο,
αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα πλάσουμε λόγω των υγρών.
Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. 
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην αρχή με λίγο νεράκι, 
για να είναι πιο ελαφριά η σάλτσα. 
Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζουμε ελαφριά με ελαιόλαδο, 
προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια ή αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη. 
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε το πρόβειο γιαουρτάκι με τον δυόσμο.
Ψήνουμε τα κεμπάπ στην σχάρα,
ανακατεύουμε το πρόβειο γιαούρτι και τον δυόσμο.
σερβίρουμε με πίτες ψημένες 
παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε πρώτα το μείγμα του γιαουρτιού, 
από πάνω σερβίρουμε τα κεμπάπ και περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου