Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Tαρτάκια με κρέμα σοκολάτας και ρόδι


υλικά 14 τεμ.
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γρ.
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
για τη σοκολάτα
800 γρ. σοκολάτας υγείας σε μικρά κομματάκια
400 γρ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μέλι
Σπόροι ροδιού για το σερβίρισμα
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε. Διπλώνουμε ένα φύλλο στα 4 και το στρώνουμε στη φόρμα. Απλώνουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Ψήνουμε στους 180 °C για 14 περίπου λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και ενώνουμε με το γιαούρτι και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γεμίσουμε τις τάρτες. Τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 -5 ώρες για να σφήξουν. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με σπόρους ροδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου