Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

μύδια αχνιστά με μπύρα και ντοματίνια...


Kαλοκαιρινή συνταγή που μυρίζει θάλασσα, 

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια
100 ml μπύρα ξανθιά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4-5 κλωναράκια φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το σκόρδο και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, ρίχνετε την μπύρα και αφήνετε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τα μύδια με τα ντοματίνια, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι τα υγρά να έρθουν σε βρασμό και να ανοίξουν τα μύδια, όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε. Βγάζετε τα μύδια από την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα της σάλτσας μέχρι να δέσει ελαφρώς. Περιχύνετε με την σάλτσα τα μύδια, ρίχνετε το ξύσμα, το χυμό του λεμονιού και το μαιντανό, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου